fredag 6. februar 2015

Oppdrag 14 - Hei-verden

Heisann!

Oppdraget for idag var å skrive om den innsamlingsaksjonen me hadde for Zambia.

Hei-verden er ein aksjon som jobber for at alle i verda skal få moglegheten til å gå på skule. Det dei har skrevet om dette på heimesida deira er :

Hei Verden er en skolerettet informasjons- og bistandsorganisasjon som er livsynsnøytral og politisk uavhengig, med verdigrunnlag i FNs barne- og menneskerettighetskonvensjoner. Vår visjon er skole for ALLE barn.
Hei Verdens formål er tredelt:
  • bidra til at marignaliserte barn i Sør får tilgang til grunnskoleutdanning av god kvalitet
  • spre kunnskap om Nord/Sør-frohold til norske grunnskoleelever
  • engasjere elever i norsk grunnskole til solidaritetshandlinger
Hei Verden ble stiftet i 1973 av engasjerte skolefolk i Haugesund og Stavanger. Fram til 2000 var organisasjonen kjent under navnet  Skolenes U-landsaksjon. Siden starten har organisasjonen støttet utviklingsprosjekt i mer enn 23 land. I 2012 samarbeider Hei Verden med lokale partnere i Zambia, Laos, og Peru.
-Kjelde (HER)

Det skulen gjorde var at først me i elevrådet blei enige om kvifor eit land me skulle gje pengane til, og endte opp med Zambia. Deretter var det slik som i fjor, at åttende klasse har slik aktivitetskveld, medan niende har arbeidsdag og tiende går med bøsser.

Åttandeklassingane hadde ein aktivitetskveld på onsdag og det dei gjorde var å ha forskjellige kjekke, utfordrande og spennande aktiviteter for heile familien! Dei seiar også at dette var ein veldig vellykka kveld. (anonym,8f)

Det niandeklassingane gjorde var å ha ein arbeidsdag, og då få lønn, som dei samla inn. Dei aller fleste var heima og jobba, men det var nokon få som hadde funnet forskjellig plassar som dei jobba på.

 Me som tiendeklassinger gjekk med bøsser i to timer, og samla inn penger. Eg synes det er bra at me som bur i Noreg og har eit slikt bra skulesystem kan vere med å hjelpe dei som ikkje har like godt system, med å få det betre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar